T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / KARAKÖPRÜ - İsmail-Nazif Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haberler

Mrt

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Sistemi hakkında bigi almak için tıklayınız.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü kutlu olsun!

Mrt

Öğretmen ve öğrencilerimizin katkısıyla başlatmış olduğumuz kitap bağışı kampanyası hızla devam ediyor. Toplanan kitaplar okulumuzun kütüphanesinde nihai yerlerini alacaklar.

Mrt

Ramazanda ihtiyaç sahiplerine destek olmak için kermesimize davetlisiniz. Toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ramazanda kullanabilecekleri hediye çeki ve razaman kolileri olarak geri dönecektir. 

Mrt

ÖĞRETMENLERİMİZİN DOĞUM GÜNLERİ KUTLANIYOR: Güçlü bir okul kültürü etkili okul için gerekli olan bir ön koşuldur. Güçlü okul kültürü, yönetici ve öğretmenlerin ortak değer, norm ve inançlar etrafında birleşmeleri sonucunda ortaya çıkar. Böyle bir ortamda denetim işlevi de daha az hissedilir. Gelenekselleşmiş etkinlikler olarak tanımlanan törenler yoluyla da örgüt üyelerine aktarılmaya çalışılır. Okul kültürü yönetici, öğretmen ve öğrencilerin paylaştıkları ve onların faaliyetlerini yönlendiren inançlardır. Okul ortamındaki sıcak ilişkilerin birlikteliğinden de başarı doğmaktadır. Bunun için tüm öğretmenlerimizin doğum günleri o ayın içinde kutlanır. Böylece bu etkinlikle okulumuzda etkili bir iletişimle takım ruhu oluşturularak olumlu bir okul iklimi ve kurum kültürünün yaygınlaştırılması sağlanmış oluyor.

Mrt

Projenin amacı, geri dönüşüm kutusuna çöp atan kişilere geri dönüşüm ile ilgili bir mesaj vermek ve onları bu konuda düşündürmektir. Ayrıca, proje, geri dönüşüm yapmanın sıkıcı veya zor olmadığını, aksine eğlenceli ve yaratıcı olabileceğini göstermeyi hedeflemektedir. Proje, okullarda, iş yerlerinde, alışveriş merkezlerinde veya kamuya açık alanlarda uygulanabilir. Proje hem çevre hem de insanlar için faydalı bir proje olabilir.

Ultrasonik sensör, geri dönüşüm kutusunun ağzına yerleştirilir. Sensör, geri dönüşüm kutusuna bir şey atıldığını algıladığında, arduino'ya bir sinyal gönderir. Arduino, sinyali aldığında, lcd ekrana rastgele bir geri dönüşüm ile ilgili söz yazdırır. Bu sözler, geri dönüşümün faydaları, önemi, sloganları veya özlü sözleri gibi çeşitli konularda olabilir. Bu sözler, internetten veya [1](^1^) ve [2](^2^) gibi sitelerden alınabilir. Arduino, lcd ekran ve ultrasonik sensör arasındaki bağlantılar, [3](^3^) gibi kaynaklardan yararlanılarak yapılabilir.

  • Geri dönüşüm yapmanın önemini vurgular.
  • Geri dönüşüm yapmayı eğlenceli ve ilgi çekici hale getirir.
  • Geri dönüşüm bilincini artırır.
  • Çevreyi korur ve kaynakları verimli kullanır.

Yaratıcılığı ve teknolojiyi birleştirir.

Mrt

İSMAİL NAZİF BAYRAKTAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ YEŞİL ADIM SIFIR ATIK ETKİNLİĞİ İŞLEYİŞ VE KAPSAM BİLGİLERİ

 

Hepimizin içinde yaşadığı doğaya karşı belli başlı sorumlulukları vardır. Günden güne azalan bu sorumluluk hissini tekrar kazandırmak için bizlere nefes olan ormanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bu kapsamda öncelikle okulumuzda 10. Ve 11.sınıf öğrencilerinden gönüllü bir ekip kurularak okulda çevre bilinci, geri dönüşüm ve sürdürülebilir çevre konularında Şanlıurfa Belediyesi Çevre ve Şehircilik Birimi ile iletişime geçildi ve öğrencilere sıfır atık ile ilgili bilgilendirici çalışmalar yapıldı. Ardından sınıflara geri dönüşüm ayrıştırma bölümleri anlatıldı ve bu kapsamda çöp kutuları okulumuzun her katına konuldu. Ardından değişim içten başlar felsefesiyle önce kendi okulumuzun çevresini temizleyip çöpleri geri dönüşüm atıklarına ayrıştırıp ilgili geri dönüşüm fabrikalarına gönderdik. Geri dönüşüm bulunduğumuz tüketim çağında tekrar üretmek adına çevreye yapabileceğimiz en güzel iyiliktir. Buradan yola çıkarak okulumuzda bulunan öğretmenlerden gönüllü olanlar ile gönüllü öğrencilerle de atık türlerine göre gruplar oluşturulup Orman Genel Müdürlüğünden destek alarak ormandaki çöpleri toplandık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile  toplanan çöpleri tekrar katı atık tesislerine götürdük . Katı Atık Tesisi’nde öğrencilerimizle beraber atıkların dönüşüm sürecine şahit olduk.  Geri dönüşüm hem dünyamız hem de geleceğimiz için olmazsa olmazlarımız arasındadır. Çevremize bıraktığımız her bir atıkta bir canlının yaşam alanını elinden almış uzun vadede kendi geleceğimize hasar veriyoruz. Doğamıza sahip çıkmak ve yaşanılabilir kılmak için;

Yeşil Adım Sıfır Atık!

Şbt

Okulumuza şurkav kuşaklar arası buluşması kapsamında gelen eğitimci Abdulkadir Açar‘a bu güzel konferans için teşekkür ederiz

Şbt

Bigep kapsamında yapılan denemede başarı gösteren öğrencimize hediyesi takdim edilmiştir.

Şbt

Okulumuzda Çocuk Gelişimi alanında öğrenim gören öğrenciler; öğretmenleri ve velileri ile birlikte 6 Şubat depreminin etkilediği illerde belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi muhtaç durumdaki ailelerin çocuklarına okul atölyesinde ördükleri atkıların dağıtılarak bir nebze de olsa depremzede çocukların biran önce deprem psikolojisinden kurtulup mutlu olmaları amaçlanmıştır. Sahip oldukları millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştirmelerini, • ihtiyaç sahibine yardım etme, yardımlaşma kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi, • Hoşgörü, saygı sevgi, meslek ve sanata duyarlı tutum ve davranış sahibi, başarılı bireyler olarak yetişmeleri, • Toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmaları, • Sosyal becerileri ve kendilerine olan güven duygusunun gelişmesi, • Sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci kazanmaları

Şbt

Bültenimizin yeni sayısını çıkardık...

Şbt

Bigep kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Seval Ördek İnceoğlu Salı günü saat 11.00’ de okulumuzun konferans salonunda öğrencilerimizle buluşacaktır...

Şbt

Enver Allahverdi hocamızın editörlüğünde fanzin dergimizin yeni sayısı çıktı...

Şbt

BİGEP kapsamında deneme sınavında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini dağıttık.

Ock

Meslek liseleri hayata dokunuyor projesi kapsamında bugün metehas ilkokulundaydık. Çocuk gelişim bölümü öğrencilerimize teşekkür ederiz.